úterý 26. ledna 2016

Maturita na krku- maturitní ples


Maturitní ples je v každém městě jiný. Jedno má ale společné- představit maturanty. V našem městě je maturitní ples Gymnázia velmi navštěvovaná událost. Prostory praskají ve švech a bary jsou celý večer zaplněné. Nicméně, já jsem si svůj maturitní ples prožila 22. 1. 2016 a v tomto článku bych se s vámi chtěla podělit o pár rad a tipů, které byste měli udělat před svým maturitním plesem.

Jako první věc, kterou by dívky měly řešit, jsou šaty. Ano, není to zrovna lehké si vybrat perfektně padnoucí a skvostné maturitní šaty za slušnou cenu. Takže hledej. To je asi jediné heslo, kterého bych se držela. Hledej a hledej. Rozhodně bych si šaty kupovala v kamenných obchodech, kde si je můžete vyzkoušet a zbytečně nevyhodíte žádné peníze. Pokud bys chtěla nakupovat přes internet tak si dej velký pozor na střihy a míry! A pokud se rozhodneš si objednat šaty z internetu tak je objednej hodně dopředu, aby se v případě nezdaru mohly vrátit. Pokud ovšem tápeš v hlavě, jaký střih a jakou barvu, rozhodně koukni na internet a podívej se, jaké šaty by se ti líbili. Ať máš alespoň nějakou představu, co hledat v obchodech. Pořádně si je vždy vyzkoušej a hlavně se v nich musíš cítit pohodlně! Já si šaty kupovala v Mohelnici od návrháře Hanáka, které sice byly o něco dražší, ale rozhodně to stálo za to.

Pro kluky hledání vhodného smokingu platí také! Přeci jenom není ideální, když si mladý muž vezme oblek z tanečních, který mu padl v době, kdy byl asi o deset centimetrů menší a také o deset kilogramů lehčí než dnes.

Další na řadě jsou boty. Pokud nejsi zvyklá na podpatky, vyšlapávej si lodičky doma. Klidně během luxování či mytí nádobí- aby si noha alespoň trochu zvykla. Pokud nechceš boty na vysokém podpatku, pěkné baleríny to vždy zachrání.

Co se dává maturantům na plese? Šerpy. Šerpy také objednávejte s předstihem, abyste měli vše hotové a nezařizovali něco na poslední chvíli. Ale nejtěžší ze všeho je domluvit se, jakou barvu šerpy budete chtít. 


(Foto: Tomáš Michna Photography)

Pokud chcete z plesu nějakou památku, nezapomínejte ani na fotografa. Poslední dobou jsou hodně v kurzu fotokoutky. Já jsem tedy rozhodně pro fotokoutek, jelikož když vás fotí rodiče, sice máte fotku, ale světlo není zrovna ideální, za vámi zrovna někdo pobíhá, no znáte to. Ve fotokoutku se můžete vyfotit s kýmkoli a budete mít pěknou vzpomínku. Na internetu naleznete spoustu nabídek od fotografů, kteří si s sebou dovezou vše potřebné na kvalitní fotky. Záleží také pak na domluvě, zda se fotky budou tisknout i na místě, nebo budou dostupné jen na internetu (nebo také obojí, což je ta nejlepší varianta). Samozřejmě se s fotografy můžete domluvit i na odfocení plesu (šerpování, zašlapávání šerp…). Doporučuji hledat fotografy s velkým předstihem, jelikož v jeden den není jenom jeden ples. A také nezapomeňte zdůraznit čas, kdy ples začíná, protože náš fotograf přijel později. Tudíž jsme na něj museli počkat, jinak by druhá třída neměla fotky ze svého nástupu. Mám zkušenosti se společností Foto Coolna a s fotografem Tomášem Michnou (Event Photo). Oba dva fotografy mohu tedy doporučit.

(Foto: Tomáš Michna Photography)

Předposlední bod se týká opět spíše děvčat- účes. Pokud chceš něco slavnostnějšího, najdi si kadeřnici, jelikož pak bys s účesem hodinu před plesem mohla dost bojovat. Určitě si také domluv s kadeřnicí zkoušku, jelikož ne vždy bys mohla být na první pokus s účesem spokojená. Pokud nenosíš ráda vyčesané vlasy, ani se do drdolu nepouštěj. Necítila by ses pak ve své kůži.

A nakonec jedna a ta nejdůležitější věc. Ples si užij!! To je to hlavní. Šaty či vlasy nejsou hlavní, ale tyto detaily dokáží ples udělat ještě hezčí. Každá dívka přeci chce, aby jí celý večer všichni opěvovali a říkali, jak moc jí to sluší. No a klukům to určitě také udělá radost :)


(Foto: Tomáš Michna Photography)

Žádné komentáře:

Okomentovat