úterý 12. května 2015

Veet Easy Wax- až 3 týdny bez holení

Horký vosk již určitě většina dívek zná. Odstranění chloupků po několik týdnů se hodí zejména v létě. Veet přišel na trh s elektrickým depilačním setem, který tě během pár minut zbaví chloupků na rukou i na nohou.

Klasické voskové pásky, které se zahřívají třením rukou, mi nepřišly nijak zvlášť efektivní. Spíše naopak, většinou jsem vosk nezahřála třením dostatečně a v podstatě jsem nic z nohou nevytrhla. Tento depilační set je ale něco úplně jiného.

Celé balení obsahuje:
1. Ohřívač vosku (+ víko, držák)
2. Voskovou náplň o objemu 50ml
3. 12 netkaných proužků na strhávání vosku
4. 4 ubrousky Perfect Finish
5. Leták s návodem
6. Elektrický kabel 


Pro depilaci je třeba zasunout voskovou náplň do ohřívače vosku, který je třeba zapojit pomocí kabelu do zásuvky. Cca po 30 minutách bude dosaženo ideální teploty vosku, se kterou je možné chloupky již bezpečně trhat. Na ohřívači vosku po celou dobu nahřívání svítí červené světlo. Během aplikace vosku na kůži doporučuji nechat ohřívač s voskem zapojen v zásuvce, aby vosk během depilace zbytečně nezatuhnul.


Po nahřátí na ideální teplotu je možné vosk nanášet snadno roll-on válečku. Vosk se nanáší v tenké vrstvě. Nedoporučuji nanášet vosk 2x na stejné místo, jelikož by mohlo dojít ke zbytečné vyrážce. Co se týče délky chloupků, nejlepší bude délka cca 4-5mm, které se pak snadněji chytají na pásky, než chloupky, které měří zhruba 2mm.

Před depilací je dobré odstranit všechny nečistoty pomocí mýdla nebo i peelingu. Mastnota pokožky by mohla narušit předpokládaný efekt depilace.

Samostatná depilace probíhá velmi rychle. Pokud nejsi zvyklá na depilaci pomocí horkého vosku, přizvi si na pomoc třeba kamarádku, která ti pásky bude strhávat. Je to opravdu lepší, když to dělá někdo jiný, než ty sama. Pokud si pásky strháváš sama, mnohdy můžeš vůči bolesti trhat pomaleji, což také ovlivní počet vytrhnutých chloupků. Vosk nanes po směru růstu chloupků a přiložíte taktéž po směru růstu i proužek na strhávání. Ten trošku uhladíš a poté trhneš za konec proti růstu chloupků. Teď následuje ta horší část- bolest. Po opakované depilaci si na bolest už trochu přivykneš. Zbylý vosk odstraníš pomocí ubrousků Perfect Finish.


Co se týče účinnosti horkého vosku, až 90% chloupků je pryč až po dobu 2-3týdnů. Po opětovné depilaci bude chloupků míň a míň.


Vosky:
Co se týče vosků, je možné použít klasický vosk který je určen na normální pokožku. Dále také můžeš najít vosky na citlivou pokožku, který jsem vyzkoušela v době, kdy jsem měla podrážděné ruce a po depilaci nebyla citlivost pokožky nijak větší, než před depilací.


Rozhodně tuto metodu doporučuji vyzkoušet na léto, kdy je to prostě pohodlnější si na dovolené neholit nohy či ruce. Co myslíš?

1 komentář:

  1. Děkuji za článek a za skutečnou recenzi tohoto produktu. Mě už prostě to časté holení zaprvé nebaví a zadruhé mi to způsobuje hodně veliké podráždění pokožky. Takže uvažuji, že vyzkouším ty pásky a když ani to mě nezaujme, tak si zajdu na něco takového. Už to opravdu s žiletkou vzdávám.

    OdpovědětVymazat