sobota 4. října 2014

Jak nosit legíny?

Legíny, legíny, všude legíny. Jsou hitem už pár let. Není se čemu divit, protože legíny patří k nejoblíbenějším, nejpohodlnějším a nejuniverzálnějším kouskům oblečení. V minulosti legíny naopak nosili pouze muži, to jsme v době středověku. Naopak dnes nosí legíny výhradně ženy. A to ženy všech typů postav- jak hubené, tak i plnoštíhlé. V dnešní době jsou hodně kritizovány ženy, které mají nějaké to kilo navíc a i přesto se oblečou do upnutých legín. S vhodných vrchním dílem ale i takováto žena legíny může nosit. Plnoštíhlé dívky by svoji pozornost měli věnovat hlavně tmavým legínám v kombinaci s delším horním dílem (např. mohou kombinovat s šaty ke kolenům).

Leggings

Leggings by barbora44 featuring american flag pants


Jakou délku a barvu?

Délka legín je velmi důležitá. Nejčastěji nošená délka je po kotníky, která je také nejlepší, protože opticky prodlouží délku nohou. Tříčtvrteční legíny padnou spíše vysokým dívkám, silnější v nich naopak mohou vypadat, že mají pár kilo navíc.

Černé legíny opticky zeštíhlují a krásně tvarují nohy. Opačný efekt mají například bílé, průhledné a lesklé. Pokud tedy nemáš dokonalé nohy, nevol takové barvy a vzory, které ti je ještě rozšíří (např. pruhy). Legíny se nevyrábějí jen čistě barevné, ale i vzorované. Pokud zvolí právě vzorované legíny, vršek k nim vol vždy v tlumených barvách- a hlavně nekombinuj s dalším vzorem!
Legíny opticky prodlužují postavu. U dívek menší postavy je dobré, aby nosily horní díl v podobných barvách, aby optické prodloužení těla bylo co největší.

Dávej si také pozor na velikost. Legíny jsou elastické, to ano. Ale pokud zvolíš příliš malé číslo, legíny ti budou prosvítat, což není zrovna ideální. Dívej si pozor také na tloušťku materiálu, jelikož příliš průsvitné legíny nejsou zrovna tou nejlepší volbou. 

Jaký vršek?

Nejlepší je volit delší tuniku, svetřík apod. Také dobrá kombinace je vršek větších rozměrů, který vytváří k legínám příslušný kontrast. Vždy zkus tedy volit prodloužené, nebo i lehce volnější vrchní díly.
Nezapomínej, že legíny nejsou rifle! Proto se raději vyhni příliš krátkým vrškům, jelikož legíny poté mohou odhalovat tvé intimní partie či mohou ještě více upozorňovat na tvé problematické partie těla. Pokud chceš naopak legíny využít jako pohodlnější rifle, pořiď si tzv. jeggins. 

leggings

leggings by barbora44 featuring leather pants

Sukně či šaty?

Ano, legíny jsou tu i od toho, abys je mohla kombinovat se šaty, sukní nebo s kraťasy. Pokud zvolíš sukni, tak nejlépe volnější a s delším střihem, aby postava nepůsobila moc „upnutě“. Jestli jsi spíš šatový typ, tak se snaž nosit šaty v délce ke kolenům ve spojení s legínami ke kotníkům. Opticky to prodlouží tvé nohy. U šatů také platí pravidlo jako u sukně- volnější střih.

Jaké boty?

K legínám pasují nejvíce baleríny nebo boty na podpatku. Dají se k nim nosit i botasky a v podstatě všechny další typy bot, je to na tobě, na jaké botky budeš mít zrovna náladu. Pokud volíš botasky, dávej si ale pozor, aby nebyly příliš objemné v kontrastu s upnutými legíny. Pokud zvolíš klasické conversky, dávej si pozor i na délku tvých legín. Pokud jsou příliš krátké, vytvoří ti mezeru, která ti nohy opticky může zmenšovat. Pokud zvolíš boty na podpatku, s jejich výškou to zase nepřeháněj. Nejlepší jsou k tomu kotníčkové boty na podpatku. Skvěle k nim pasují i kozačky! Nejlepší kombinací pro mě stále zůstávají baleríny, které jsou pohodlné a s přehledem s nimi můžeš vyrazit v podstatě kamkoliv.

A jak legíny naopak nenosit?

1. Nenos legíny do společnosti s mikinou!
2. Nenos legíny s krátkým tričkem či příliš upnutým topem!
3. Nekombinuj vzorované legíny s dalším vzorem např. na tunice! 
4. Vyvaruj se průsvitným materiálům!

A mám pro tebe ještě jednu radu nad zlato! Pod legíny nos vždy tanga! Snaž se také sladit barvu legín a barvu spodního prádla. Není nic horšího, když si na sebe žena vezme lehce průsvitné legíny, a k tomu přihodí třeba bílé spodní prádlo, které na sebe extrémně upoutává pozornost (můžeš vidět na obrázku). 


A co ty? Máš legíny v oblibě? 

9 komentářů:

  1. Miluju legíny, džíny už téměř nenosím, takže děkuju bohu za tento vynález :D Jsou pohodlné a hodí se skoro ke všemu :)

    OdpovědětVymazat
  2. :D tak tie fotky s priesvitnými legínami sú fakt skvelou ukážkou:D bohužiaľ už som takéto "parádnice" zopárkrát videla aj naživo. Super článok :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Povedený článek! Pokud ještě někdo neví kde sehnat opravdu luxusní legíny, tak vřele doporučuji e-shop http://www.leginy.cz/ nebo třeba prodejny Calzedonia :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké typy na nošení:) Legíny doporučuji všem jsou úžasné a mám jich celkem dost variant:) Pokud bych ti mohla dát tip, tak se podívej na www.superleginy.cz a můj nej typ pro dnešní dny http://www.superleginy.cz/cz/produkt/leginy-zelene-leskle.html#13914316

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok a na tom závere som sa fakt pobavila, len nechápem, prečo by som mala nosiť pod legíny tangá, ale tak každý máme na to svoj názor. Rozhodne súhlasím s tým, že legíny nie sú nohavice ani rifle, žiaľ videla som už kopec presne opačných prípadov a najhoršie na tom je, ako sa tie dámy cítia desne sexy a sebavedomé. Ja nie som veľmi legínový typ, nosím ich, ale len čierne a vždy si na vrch dám niečo čo mi minimálne zakrýva zadok, inak si ich na seba neoblečiem.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkně si to napsala a hlavně mě inspirovala. Mě se vždy hodně líbily legíny se vzorem, ale pořádně k ničemu jsem si to nemohla vzít. Jinak další pěkné tipy a inspiraci jsem našla v tomhle článku http://www.topsleva.cz/aktuality/jak-nosit-leginy/ kde správně radí, že se k leginám výborně hodí tunika:)

    OdpovědětVymazat
  7. Luxusní dívčí legíny mají také na Afrodit.cz....koukněte na 3/4 s americkou vlajkou, úžasně pohodlné a trendy ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Na webu http://www.legy.cz/boty/leginy mají taky super sexy legíny. :)

    OdpovědětVymazat
  9. www.predavajmodu.sk inzercia zameraná na oblečenie

    OdpovědětVymazat