čtvrtek 26. prosince 2013

Rock for People- Official Report


Jeden z největších festivalů je právě v Hradci Králové, který určitě všichni dobře znají. Letos jsem na něj zavítala poprvé a byla jsem nadšená. A rozhodně příští rok jedu znovu, takže se podívej, co všechno můžeš znovu nebo poprvé zažít! WELCOME TO RfP!

Letos na tomto festivalu bylo asi 185 vystoupení, mezi nejznámější kapely patří určitě Thirty Seconds to Mars, Billy Talent, A Day To Remember atd. a poté i český kapely jako Kryštof, Charlie Straight, Tomáš Klus atd. a poprvé zde taky vystoupil Karel Gott.
Program byl velmi nabitý a každý si zde vybere svůj vlastní žánr. Pokud se na festival dopravujete autobusem, je zajištěn mimořádný provoz, který jezdí z nádraží na letiště asi po půl hodince. Takže dostat se tam a zase zpět není problém. Ovšem na tlačenice si budeš muset zvyknout, jelikož lidí je zde opravdu požehnaně! Natrefíte zde i na podivné existence se zářivě růžovými vlasy, ale žádný konflikt mezi lidmi jsme za ty 4 dny neviděla, což vypovídá o velmi dobré morálce celého fesťáku.


Celý areál je velmi rozlehlý. Celkově se naskytlo 10 pódií, některé venkovní a některé kryté pod velkým stanem. Trasu lemují stánky s pitím a jídlem a rozhodně nehrozí, že bys mohla mít během dne hlad, protože je jídlo opravdu na každém kroku. Stánky nechybí ani s oblečením a s dalšími maličkostmi, které si můžete odvést jako suvenýr za malý peníz. Věci tam předražené opravdu nejsou, byla jsem i celkem překvapena za cenovou relaci oblečení, takže jsem domů dovezla dokonce 2 tílka.



Pokud tě zrovna kapely v daný okamžik příliš neberou a nemáš co dělat, jsou zde dostupné stánky jako třeba přírodovědecké centrum, kde si můžeš vyzkoušet zátěžový test na svoji svalovou hmotu, okusit zmrzlinu z tekutého dusíku, vyzkoušet si jaké to je mít na ruce velkého sklípkana, nebo mnohonožku. A také stánek T-mobile, který ti nabízí bezplatné připojení k internetu, na půjčení tablety a spousty dalších věcí. Pokud zrovna nemáš náladu cokoliv dělat, můžeš sebou plácnout do velkých pytlů, které jsou rozmístěny po jednotlivých stanech a na chvilku si odpočinout.

Je určitě dobré si vzít do kabelky nějaký svetřík na večer, ale díky skvělému počasí přes den to bylo prakticky využitelné pouze na pár hodin před půlnocí, kdy už slunce nesvítilo. Vždy je dostupná festivalová pláž, kde se můžeš přes den zchladit. Hlavním programem jsou samozřejmě kapely. Skvělou show udělala spousta interpretů a rozhodně to jsou nezapomenutelné zážitky. Za 4 dny nasbíráte miliony trapasů a rozhodně to stojí za to! Pódia pod stany jsou vybaveny dřevěnou podlahou, takže se nemusíš bát, že bys během vystoupení měla bahno až na zádech.



Pokud jsi z daleka a nemáš kde bydlet, je v areálu stanové městečko, takže žádný strach, že bys neměla kam složit hlavu. Celý festival Rock for People jsem si hrozně moc užila, a pokud jsi letošek prošvihla, určitě si to nenech utéct příští rok, je to fakt obrovský zážitek!
A když jsi tam s milovanou osobou, tak už pak vážně není co řešit. Více informací a fotek můžeš najít na jejich webu http://www.rockforpeople.cz/ nebo na facebooku pod názvem Rock For People (OFFICIAL).

Žádné komentáře:

Okomentovat