pondělí 30. června 2014

Review: Beauty Blender (BB)

Beauty blender is my little helper with my daily make-up routine. It's like all brushes in one- you can apply a concealer, make-up, powder, blush etc. with it. I have got two version of beauty blender- one is original and the other one is fake.


So BB is a sponge for make-up and other cosmetic products which you use. Before every use you have to
get the sponge wet- the sponge gets bigger and because of wet, the make-up don't soak to the sponge. So it perfectly transfers make-up to your skin.

Of course, you regularly have to clean it. If you don't have the special cleaner, you can put on the BB little shampoo and put the make-up of with your fingers.

This original BB really surprised me. I have heard about it before but, I didn't believe that it'll have this awesome result. I had one before this one- the fake. It was awful.. The make-up stayed on the sponge and soaked into it. I couldn't do with it my make-up so after few using I put it back to the bottom of cosmetic's box. So at first, I didn't trust the original.

BUT! When I unpack the original BB, I knew that it'll be superior that the fake BB. It's so soft, nice to touching, it has got better texture and better shape. First application? The original BB beautifully incorporate the make-up or other product to your skin and make the velvety finish! So beautiful! If you have an acne skin, this can cover ugly pimples more than fingers or brushes. It evenly covers your imperfections and unites your skin. I don't know how I can describe it otherwise.


Maybe you'll spend more time with the application of the products. It's not so easy to apply the make-up with it as with your fingers or as with your brushes. You have to tapping the make-up to your skin and it makes amazingly looking skin. 

The BB has got a drop shape. So with the bottom (bigger) part you can apply make-up on the cheeks or forehead and the smaller (top) part is good for the eye area.

And now? I have got the comparison of these two BB- the original and the fake BB. You can notice that the original is winning this battle.

BB original
+ softer
+ better structure
+ better cleaning
+ faster drying
+ the velvety finish
- the prize

BB fake 
- stiff  
- soaking the make-up
- worse cleaning
- you can't desiccate it well before using
+ prize


CZECH VERSION

Beauty blender je takový malý pomocník při každodenním líčením. Dokáže totiž obstarat všechny štětce v jednom- nanesete s ním make-up, korektor, pudr, bronzer, tvářenku, rozjasňovač, prostě cokoliv co používáte při líčení na vaši pleť. Do rukou se mi dostali hned dva takovýto pomocníci. Jeden originál a druhý fake, které si navzájem porovnáme na konci článku.

Beauty blender je tedy houbička na jakýkoliv make-up a produkty, které na pleť nanášíte. Před každým použitím je nutno BB navlhčit, čímž zvětší své rozměry a „nafoukne se“. Díky navlhčení se make-up nedostává do houbičky, ale právě dokonale přenese make-up na pleť. Samozřejmě výdržnost BB je dána také pravidelnou péčí- čistění. Pokud nemáte žádný čistič na kosmetické pomůcky, stačí na BB nenést trochu šamponu a jemně promnout prsty.

Tento originál mě velmi mile překvapil. Dříve jsem o něm již slyšela, ale moc jsem nevěřila tomu, že bude mít tak precizní výsledek, jak všichni slibovali- znám moc dobře takovéto reklamní triky. Předtím, než se mi originál dostal do rukou, měla jsem již jeden BB- fake. Fake BB pro mě byl propadák. Nešel nanést make-up na pleť, jelikož skoro všechen make-up se vsáknul do houbičky. Nešlo mi s ním vůbec pracovat, tak jsem ho po pár použití zahrabala na dno kosmetické krabice. Proto jsem nevěřila nejdříve ani originálu.

Ovšem, když jsem rozbalila BB originál, už jsem hned věděla, že bude o hodně kvalitnější než fake. Byl krásně jemný, příjemný na dotek, měkčí, měl lepší strukturu i tvar. Při první aplikaci jsem už byla odhodlaná, že ho nepustím z ruky. Proč? Tento BB totiž nádherně zapracuje make-up, korektor, pudr do pleti a vytvoří krásně sametový finish.

Pokud trpíte aknózní pokožkou, tohle je ta věc, která vám nehezké pupínky pomůže zamaskovat. Opravdu, když porovnám, jak zakryjete pupínek štětcem, prsty nebo BB, vítězí BB jelikož nevytvoří na akné povrchovou vrstvu, jako například při nanášení make-upu prsty, ale opravdu rovnoměrně zakryje nedokonalost a sjednotí jí s celou pletí. Nevím, jak bych jinak měla tento účinek popsat.

Stojí to ovšem všechno o trochu více času než líčení se štětcem nebo jen samotnými prsty. Produkty vťupkáváte do pleti, čímž se vytváří krásně přirozený vzhled pleti. Já, abych ušetřila trochu času po ránu, nejdříve nahrubo nanesu make-up štětcem a poté vše zapracuji BB. Ale znovu tu jde jen o trochu cviku.
Tvar BB je ve tvaru kapky, čímž umožňuje dostat se špičkou i pod oční okolí. Spodní část, která je největší, je vhodná právě pro aplikaci produktů na větší plochy (např. tváře, čelo atd.).

A na konec tu máme jedno takové malé porovnání mezi BB original a BB fake. Můžete vidět, že originál u mě vyhrává na plné čáře.

BB original 
+ na dotyk jemnější 
+ lepší pórovitá struktura 
+ lépe se pere 
+ rychleji usychá 
+ vytváří sametový finish
- cena

BB fake 
- velmi tuhý 
- make-up se místo na pleť dostane více do samotné houbičky 
- špatně se pere 
- nejde pořádně před aplikací vysušit
+ cena

Žádné komentáře:

Okomentovat