úterý 14. ledna 2014

Souboj micelárních vod


Souboj micelárních vod
Micelárky jsou poslední dobou stále oblíbenější. Proč? Pasují na každý typ pleti. Mastné pleti například nevyhovuje olejový odličovač, protože pleť je pak náchylnější k uspávání pórů. Pro suchou pleť není zase výhodné používat gely, které mohou vysušovat pokožku. Všechny micelární vody na pokožce nezanechávají mastný filtr, díky svému složení a jsou k pokožce šetrné.
Mají speciální složení a mnoho variant, jak se dají používat. Dají se použít jako čistící voda, přípravek k odličování, k dočištění pleti apod. Samozřejmě i v oboru micelárek najdeš i speciální vody, které jsou vyvinuty i pro tu nejcitlivější pokožku. Většinou jsou neparfémované, nedráždivé a hypoalergenní. Pokožku zklidňují a zjemňují a zanechávají ji hydratovanou a čistou, takže není třeba dočišťovat nebo omývat obličej samotnou kohoutkovou vodou.

Tak a teď můžeme jít na samostatný test!

Bioderma Sensibio H2O- sázka na jistotu
- Značka Bioderma je profláknutá hlavně díky svým micelárkám. K dostání jsou hned 3 varianty- Hydrabio, Sensibio, Sébium. Hydrabio pro dehydratovanou a citlivou pleť, Sensibio pro citlivou pokožku a Sébium pro mastnou pokožku. Ať si vybereš jakoukoliv řadu, nesáhneš vedle. Tady se ale budu věnovat středu- Sensibio H2O, kterou můžeš použít pro všechny typy pleti.
- Dobře hydratuje pokožku, nelepí, odličuje. Pro někoho nemusí být na odlíčení nejvhodnější adept, třeba na voděodolné, nebo hodně výrazné líčení je zapotřebí použít jí ve větším množství. Nicméně, myslím, že každému se určitě hodí na dočištění pleti. Obličej si po ní nemusím oplachovat a pokožka je jemná a hydratovaná. Ze všech micelárek jsem si jí oblíbila nejvíce a rozhodně nemluvím jenom za sebe, jelikož pro velkou část blogerek je to každodenní pomocník. Za velké balení 500ml dáš ale 500korun.

Hodnocení:  10/10


L’Oreal Sublime Soft- Micelární Voda 3 v 1
- Tadyta micelárka je teď novým hitem. Sama jsem po ní také sáhla v DM za 99 korun, což je velmi přijatelná cena za 200ml. Je hypoalergenní a bez parfemace. Když jsem jí poprvé vyzkoušela, byla jsem velmi spokojená s odlíčením pleti. Nedráždí ji, nevysušuje, lehce hydratuje, nelepí.
- Micelárka je vhodná i pro citlivou pokožku. Jakmile nanesu vodu na tampónek a aplikuji na pleť, hned a dobře odličuje make-up bez jakéhokoliv drhnutí. Akorát mě zarazilo odlíčení očí. Denně se líčím duem linky a řasenka. Žádné stíny nebo nějaké výrazně tmavé líčení. Lehká černá linka nad řasy a řasenka. A když jsem zkoušela odličovat touto vodou, nic moc. Na očích byly stále viditelné stopy jak po řasence, tak po linkách.
- Voda mě přijde jako skvělý a levný přípravek na dočištění pleti, který stojí za vyzkoušení. Kdybych jí měla porovnat s Biodermou, tak je na tom hůř v odličování očí. Že bych tímto měla odlíčit večerní výrazné líčení, si nedovedu představit.

Hodnocení:  8/10


Mixa micelární voda
- Tato značka také oběhla celkem rychle celý svět. Její dávkování je poněkud jiné, než u ostatních- má pumpičku. Chce to chvilku trpělivosti, než se naučíš odhadnou správný stisk na správné množství vody.
- Pleť zanechává hezkou, zklidněnou a hydratovanou.
- Problémem je tu znova dokonalé odlíčení očí. Celkově se podobá micelární vodě od  L’Orealu. Je za potřebí delší doby a většího množství vody na odlíčení očí (než třeba u Biodermy, která je schopná odlíčit denní líčení poměrně rychle).
- Výhodou je tu znovu cena 100korun za 200ml a stejně jako u Sublime Soft micelární vody od L’Oreal je vhodná na dočištění pleti, ale na odlíčení očí není zrovna ta pravá.

Hodnocení: 7/10


Micelární voda Lirene
- Voda je parfémovaná, což by nebyl zase takový problém. Ale pocit, který po ní zůstane na pleti, je dost lepivý. Odlíčení je znovu poněkud horší, takový odličovací průměr. Když ale přijde řada na oči, tak tato voda znovu nestačí. Je potřeba celkem velké množství, abyste oči krásně odlíčili a nezůstali ti po něm černé šmouhy na obličeji. Oči ale nedráždí.
- Bohužel, pokud si pořídíš tuto vodu za 80korun, budeš se muset smířit, že lepí, což někomu vyhovovat zrovna nemusí. A také se budeš muset smířit s tím, že poměrně rychle mizí.

Hodnocení: 4/10

Micelární voda Elixir Dermacol
-
Voda je bez parfemace. Micelárka celkem překvapila tím, že zvládne odlíčit nejen pleť, ale i oči. V očích nedráždí a pleť je po ní hydratovaná a neulepená.
- Její mínus je znovu rychlá spotřeba kvůli velkému dávkovači. A také obsahuje hodně parabenů, což pro slečny s citlivější pletí není zrovna nejvhodnější na odlíčení.
- Pokud toužíš po micelárce, která je levná a dobře odličuje, zkus vyzkoušet tuto. Pokud máš ale hodně citlivou pleť, toto asi pro tebe nebude to pravé.

Hodnocení:  8/10


Jako poslední končí ulepená kráska od Lirene.
Za ní následuje micelární voda od Mixy.
Dermacol by byl nejspíše na druhém místě, ale body za velkou přítomnost parabenů ji dostaly o příčku níže.
Micelárka od L’Oreal je na druhém místě. 

A vítězem je Bioderma. Taková sázka na jistotu- je tam jistota, že pleť nebude dráždit. Skvěle vyčistí pleť, a odlíčí i oči. A můžeš si vybrat z několika druhů, což je také další výhoda.

Samozřejmě, neberte mě za každé mé slovo. Jsou to moje osobní pocity a každý jsme na něco jiného a každý máme také jinou pleť. Ale myslím, že pokud nechceš zkoušet tisíce micelárních vod, zkus si pořídit třeba jen malou verzi Biodermy, která podle mě bude sedět velké většině.
Pokud zase nepotřebuješ intenzivnější odlíčení očí (například si oči nemaluješ), sáhla bych spíše po L’Oreal, která je daleko levnější a najdeš ji v každé drogerii.

V poslední době se také hodně mluví, že micelárka od L’Oreal= Bioderma. To podle mě není zase tak úplně pravda. Je fakt, že obě dvě odlíčí pleť poměrně stejně, ale jakmile se dostanu na oči, L’Oreal tady jednoduše zaostává. Dle mého názor u bych teda znaménko = u tohoto případu nepoužila.

1 komentář:

  1. U mňa ja tá naj asi Bioderma Sébium zelená voňavá na mastnú pleť, červenú nemôže moja pleť ani cítiť, zanecháva na nej zvláštny povlak aj to odličovanie je zvláštne. Tiež je vynikajúca Eucerin Dermato Clean 3 in 1 alebo Dermacol pre mladú pleť.
    Bianka

    OdpovědětVymazat