sobota 28. prosince 2013

Souboj řasenek

Řasenka, věc, bez které se celkové líčení prostě neobejde. Krásně zvýrazní oči, ale kterou si pořídit? Je tu další souboj!

Nejdříve o tom, jakou řasenku vlastně hledat. To záleží samozřejmě na tvých řasách. Každé holce sedí něco jiného.

Pro rovné řasy: řasenka tvarující. Tvé řasy jsou v podstatě dlouhé, celkem husté, ale rovné. Nejsou vůbec natočené. Jelikož tyhle řasy mohou oko opticky zmenšovat, hledej proto zahnutý kartáček. Anebo je tu ještě jedna možnost- kleštičky na řasy.


Pro přirozený vzhled: řasenka pro snadné rozčesání řas. Řasy pouze zvýrazní a neslepuje, jelikož má speciální kartáček, který projede snadno všechny řasy rovnoměrně, takže je neslepí. Kartáček řasy rozčeše a odděluje je od sebe. Navíc tím, že odděluje precizně řasy od sebe, je krásně zahušťuje.


Pro krátké řasy: řasenka prodlužující. Tento typ se hodí pro ty, co mají krátké řasy a chtějí jim dodat trošku větší délku. Řasenka by měla mít tedy klasický, úzký kartáček, který řasy viditelně prodlouží. Sáhni raději po řasence s menším kartáčkem, jelikož ten dosáhne po celém povrchu řas.



Pro řídké řasy: řasenka objemová. Objemová řasenka se hodí pro ty, kteří mají i třeba delší řasy, ale horší je to s jejich hustotou. Hledej proto hlavně velké kartáčky. Dobře zahustí řasy, a pokud chceš objem ještě více zviditelnit, před použitím řasenky vklepávej na řasy pudr. Řasenka poté bude působit výrazněji.


Pro voděodolné líčení: řasenka voděodolná. Má v sobě zvláštní hmotu, která se nerozmazává při působení slz či vody. Řasenka drží velmi dobře, odličovat jí je třeba ale odličovači na olejové bázi (dvoufázové odličovače).

Existují další typy řasenek, jako barevné, dvoufázové, vibrační, se speciálními kartáčky a další možné inovace. Takto by byly základní informace a teď už k samotným produktům!

Gabriella Salvete Giant Full Volume, 11g, 99korun
Sekce: řasenka objemová
Její největší plus je určitě kartáček, který maximálně zhustí řasy. Obsahuje dokonce D-panthenol a další ochranné látky, které chrání vaše řasy. Nevýhoda je nanášení na spodní řasy, jelikož je kartáček příliš velký, takže musíte při aplikaci mít větší trpělivost. Řase neslepuje, a zahustí je. Řasenka ale nenatočí, ani zrovna extra neprodlouží řasy. Pro natočení ale můžeš použít kleštičky. Řasenka ale hlavně hlásá zvětšení objemu, což splňuje dobře.
8/10 



Miss sporty Fabulous Lash Extra black, 8ml, 69korun
Sekce: řasenka prodlužující
Řasenka je z té levnější drogerkové kosmetiky, ale i ona dokáže mile překvapit. Krásně prodlouží řasy, neslepuje je. Bohužel, řasy nenatočí a zvýrazní je pouze lehce. Během dne se lehce ošoupe, takže trochu nepraktické na dlouhé dny ve škole nebo v práci. Prodlouží to ano, nenatočí, nedodá objem, a lehce zvýrazní. Je to takový průměr. Nic extra, ale na takové ty víkendy mimo město bohatě postačí.
5/10 



Maybelline Great Lash-Lots of Lashes, 12,7ml, 85korun
Sekce: řasenka tvarující a řasenka prodlužující
Můj první dojem z nanesení řasenky byl: Neschopný kartáček. Tím, že kartáček je hodně malý a na konci velmi úzký mi nevyhovuje. Je to ale o cviku, samozřejmě se s ním pracovat dá, ale musíte pomalu a mít s tím trpělivost. Objem u ní viditelný zrovna není. Jelikož jsem na tenhle kartáček nešikovná, lehce mi slepuje řasy. Ale na druhou stranu řasy hezky natočí a prodlouží, vydrží dlouho a nedrolí se. A s kartáčkem nalíčíte i miniaturní řasy, ale chce to chvilku praxe. Řekla bych to asi takhle- náplň dobrá, kartáček pro trpělivý.
7/10 



Avon Extra Lasting, 7ml, 120korun
Sekce: voděodolná řasenka
Máme tu jednu z voděodolných řasenek. Nejdříve k její výdrži- pecka. Měla jsem jí na lyžáku, vítr foukal, sněžilo, mrholilo, obličej jsem měla celý mokrý a řasenka držela a držela. S kartáčkem se skvěle manipuluje hlavně na spodních řasách, jelikož se s ním dostanete až úplně ke kořínkům. Řasy od sebe skvěle oddělí a prodlouží. Ale s natočením a objemem je to sice horší, ale kdo potřebuje mít řasy jako vějíře při lyžování? Moc mile mě ale překvapila, jelikož opravdu držela celý den i přes sněžení i mrholení, nedrolila se, neopadávala.
9/10 



Rimmel London Volume Accelerator, 7ml, 199korun
Sekce: řasenka objemová
Na první pohled řasenka naprosto bomba. První dvě až tři použití splňovala hezký objem, řasy neslepovala. Bohužel, potom mě začala řasenka na kartáčku žmolkovatět a nabalovalo se na něj příliš mnoho hmoty. Takže to pak dopadlo tak, že slepovala řasy, škoda ne? Teď, když jí chci použít, musím nejdřív otřít opravdu tunu hmoty z kartáčku a pak mi vyhovuje. Hezky natočí řasy, zahustí. Bohužel, je škoda, že se na kartáček nabalí až příliš mnoho řasenky. Takže se s tím zrovna nejlépe nepracuje, za což jsou body dolů. 6/10 



Avon SuperShock, 10 ml, 90 korun
Sekce: řasenka pro snadné rozčesání řas
Tato řasenka má vynikající štěteček, který řasy hned rozčeše a nikdy mi je neslepil dohromady. Nežmolkuje a neopadává pod oči. Její životnost je velmi dlouhá- nevysychá. Zasluhuje se také o prodloužení a lehké zhuštění řas. Hodí se pro dívky, které chtějí vytvořit přirozený vzhled řas. Navíc skvěle zahustí řasy, jelikož má velmi hutný kartáček. Pro každou řasu se tam najde svoje místo.
9,5/10



Gabriella Salvete Diamante, 129korun
Sekce: řasenka objemová, řasenka pro snadné rozčesání řas, řasenka prodlužujícíŘasenka od Gabrielly Salvete má vlastní certifikát, že opravdu obsahuje diamantový prach. No, věříte v to? K samotné řasence. Má umělý- plastový kartáček, který je z jedné strany delší a z druhé kratší (štětinky). Perfektně se s ním rozčesávají řasy. Delší kartáček je lepší na horní řasy, jelikož je krásně prodlouží a kratší na ty spodní, jelikož je skvěle zahustí. V tomhle mě opravdu oslnil, jelikož jsem vždy s velkými kartáčky nebyla schopna si bez problému namalovat spodní řasy. S kartáčkem se dostanete úplně všude, takže žádná řasa nepřijde nazmar!
10/10 



Avon Infinitize, 10 ml, 120 korun
Sekce: řasenka tvarujícíKartáček má opravdu zvláštní. Samozřejmě, je to znovu nový kartáček, takže znovu praxe zde bude nezbytná, než si na něj navykneš. Řasy ale krásně umí natočit a prodloužit. Neobtiskává se a během dne neopadává. Malá výhrada je ta, že po více vrstvách slepuje řasy. A na objemu ti taky moc nedodá. Stačí jen pár dní praxe a řasy budou natočené a prodloužené za chvilku.
8/10 



Takže, to bylo 8 řasenek, různých druhů, značek, tvarů. Ale teď přichází tedy konečné rozuzlení. Která je ta nejlepší??
8. Poslední zůstává řasenka od Miss sporty- Fabulous Lash Extra black
7. Na spodní příčce uvízl také Rimmel London Volume Accelerator
6. Třetí od spodu je Maybelline Great Lash-Lots of Lashes, která vyžaduje praxi
5. a 4.  S osmi body tu je Gabriella Salvete Giant Full Volume a Avon Infinitize
3. Následuje voděodolná řasenka Avon Extra Lasting
2. Na druhou příčku posadíme Avon SuperShock
1. A jako vítěz se u mě jeví Gabriella Salvete Diamante, která je opravdu multifunkční aneb 3 v 1 (objem, prodloužení, a snadné rozčesání).

Tak co, vyzkoušíš ji?

1 komentář: