pátek 27. prosince 2013

Souboj očních linek


Mladé dívky stále sahají po linkách, jak v tužce, tak gelových či tekutých. Ale jaké si vybrat?

Líčení chce samozřejmě nějakou praxi. Platí zde taky pravidlo, čím víc se soustředíme, tím víc se nám klepe ruka. A pak se můžeš zbláznit, když jdeš na rande, ale stále se ti ta linka nevede. Pokud linku přetáhneš, stačí vzít vatovou tyčinku a jemně odlíčit neplechu.

Záleží také na velikosti. Tenké linky krásně zahustí řasy a vypadají bombasticky. Rozhodně jimi líčení nezkazíš. Oproti tomu tlusté linky opticky zmenší oči a navíc, budeš působit moc zmalovaně (jako kdybys měla celé víčko černě namalované), proto je tady důležitá precizní činnost, kterou nezískáš jinak než praxí.

Důležitý je správný výběr. Pokud vybereš nekvalitní linky, které se budou rozmazávat, žádný úchvatný look s tím vykouzlit nepůjde. Ale na to ti poslouží i tento článek. Na jednotlivé linky se hned vrhneme, ale ještě pár bodů, co se linek týče.

S podkladem ti linky vydrží déle. To zajistíš tím, že na víčko aplikuješ oční bázi (nebo třeba jen korektor či makeup). 

Chce to opravdu trénink a trénink. Největší problém tu je u tekutých linek, kde opravdu potřebuješ precizní čáru a každá chybička je vidět. Proto si raději vyhraď určitý čas na zkoušení a rozhodně je nezkoušej poprvé pár minut předtím, když někam odcházíš- nedopadne to dobře.

Linky by se měla být širší u vnějšího oka a směrem k vnitřnímu oku, by se měla ztenčovat. Na internetu najdeš miliony návodů, jak nakreslit linky, je na tobě který styl se ti bude líbit a který ti bude nejvíce vyhovovat. Můžeš volit s ocáskem, bez ocásku a další možnosti.

1. Tužky na oči- klasické provedení, jaké všichni určitě znají. Je to nejrychlejší a nejsnadnější způsob jak linku udělat. Zkus se vyhnout černě orámovaným očím, které ti samostatné oči ještě zmenší, ale zkus opravdu udělat jenom jemnou linku. Pro začátečnice je tužka na oči to nejlepší řešení.

Avon Glimmerstick diamonds

- Tato tužka na oči má šroubovací mechanismus, takže opatrně při vysouvání. Samostatná "tuha" se pak může lehce zlomit. S touto tužkou se pracuje velmi dobře, navíc krásně dlouho drží (téměř celý den). Moc se nerozmazává, dobře se odličuje. Ano, čteš zde samé klady, jelikož tahle tužka na oči je na svoji cenu perfektní. Pořídíš jí okolo cenové relace 90korun.

Hodnocení: 8/10


Sephora 12h voděodolná tužka na oči (Sephora Crayon Contour yeux 12H Waterproof)
- Tužka je krásně měkká, občas možná budeš mít problém s jejím ořezáním. Je krásně pigmentovaná a na očích drží celý den. S odličováním také není problém, ale pod vodou drží perfektně. Je cenově dražší (cca 210korun), ale stala se mojí nejoblíbenější.

Hodnocení: 9/10


NYC Showtime Glitter Eyeliner
- Nene, tyto tužky nejsou dobrým pomocníkem. Sice se skvěle nanáší, ale dost se rozmazávají a bez báze na oku nevydrží. Takže za mě je to propadák. Cena za tužku je 50korun. Ovšem, pokud chceš tužku na kouřové líčení, tahle by špatná být nemusela.

Hodnocení: 3/10


2. Linky ve fixu- s nimi dokážeš už vytvořit precizní linku. Ovšem musíš si dávat pozor při nanášení, jelikož jedním tahem linku neuděláš. Barva se pomalu vytrácí, takže linky musíš dělat na několik etap. Já osobně linky ve fixu mám v oblibě nejméně.

Avon Perfect wear
- "Jsou voděodolné, dlouhotrvající, mají krémové složení a zajistí vám nádherné nalíčení po celý den." Tak s tímhle mě opravdu rozesmáli. Ten, kdo psal tuhle větu, se musel asi na hlavu postavit. Voděodolné? Tak to sotva. Když si je nanesu, počkám chvilku a pak po nich přejedu- i suchým prstem, rozmažou se. Krémové složení? Jaká to blbost. Linky se nějak záhadně rozpijí do vrásek. Navíc se i špatně odličují, jelikož se začnou roztírat do tmavě modré barvy. Cenově se pohybují okolo 135korun. Za tu cenu bych sáhla po jiných.

Hodnocení: 2/10

Essence Sun Club 100% Splash proof
- Barvu mají krásnou a seženeš je ve výprodejích i za 20korun, ale klasicky za cca 60 korun. Problém je trošku v tom, když děláš linky, musíš na několikrát, protože tahem ztrácí svojí barvu. Docela se rozmazávají, a když na ně kápnete vodu, jsou hned pryč. Takže do vody bych je raději nebrala. Pokud na ně ale nesaháš, vydrží skoro celý den. Navíc má velmi úzké pero, se kterým nakreslíš víc než perfektní linku.

Hodnocení 5/10

3. Tekuté linky- to je pěkný oříšek. Tekuté linky jsou nejtěžší v aplikaci. U nich se opravdu prokáže pevnost tvé ruky a rovnoměrné tahy. Je na nich vidět totiž každý hrbolek a každá malá nepřesnost. Proto také vyžadují velkou dávku trpělivosti a více času na její nanesení.

L'Oreal Paris Super Liner
- Mám takové zlé tušení, že linky u nás dostupné stále nejsou. Ale doufejte, že se k nám dostanou, protože to opravdu stojí za to! Tyhle tekuté linky rychle schnou, skvěle drží celý den, neopadávají, nerozmazávají se. Drží prostě jako přibyté. Štětečkem vytvoříš tenkou i tlustší linku (zase je to o cviku). Vypadají naprosto famózně. Skvěle se hodí na večerní party, kdy opravdu potřebuješ něco, co vydrží všechno. Její odličovaní je poněkud zvláštní, jelikož se neodličuje klasicky jako normální linky. Po chvilce odličování očí se totiž celá linka jakoby odlepí od víčka. Koupila jsem jí za cenu 10eur, a opravdu doufám, že se k nám tato věcička dostane!

Hodnocení: 10/10


4. Gelové linky- k nim potřebuješ ještě jedu pomůcku- štěteček. Mají příjemnější konzistenci než tekuté linky a já si je naprosto zamilovala.

Essence gelové linky
- Tyto linky jsou skvělé v tom, že v poměru jejich ceny a množství jsou vlastně hrozně levné. Používám k nim i skosený štěteček od Essence, skvěle se nanáší, dobře se odličují. Vydrží celý den a i do horkých letních dnů se hodí, jelikož zůstávají stále tam, kde mají být. Aplikaci se štětečkem je jednoduchá a skvěle s ním vytvoříš tenoučkou linku, která ti pouze zhustí řasy, nebo silnější linku, která probudí tvé oči do nových rozměrů. Musíš si při aplikaci dávat pozor, aby ses štětečkem nezabořila až na dno kalíšku.
Hodnocení: 9/10


- Tyto linky ale firma Essence přestala vyrábět- bohužel. Jako náhradníka tu mám gelové linky od Maybelline!

Maybelline gelové linky
V celém balení se nachází samostatný kalíšek s linkami a přiložený štěteček na linky. Musím říct že obojí mě nadchlo. Se štětečkem se nádherně pracuje, dostanete se opravdu až přímo k řasám a dokážete udělat jak tenkou, tak tlustší čáru. Pigmentace- luxusní. Stačí udělat jen jeden pohyb a máte krásně černou, pigmentovanou linku! No naprosto božské. Když jsem se dělala s linkama od Essence, tak to jsem tak 3x výslednou linky přejížděla znovu, abych dosáhla krásné černé barvy. Linky jsou nádherně matné! Což je u mě další plus. Jejich konzistence je také skvělá, štěteček se nezaboří až na dno, pouze sebere vrstvu linek ze shora kalíšku. Výdrž? Celý den. Když jsem s nimi vlezla do sprchy, zůstali na místě. Neotiskávají se, dobře se nanáší, vydrží dlouho a jsou úžasné (aspoň pro mě). 

Hodnocení: 11/10


Tak a máme tu vyhodnocení:
Poslední místo obsadili linky v peru od Avonu- Perfect wear.
Následují hned těsně před nimi linky v tužce NYC Showtime Glitter Eyeliner.
Čtvrté od konce zůstávají linky ve fixu Essence Sun Club 100% Splash proof.
Následují linky v tužce Avon Glimmerstick diamonds.
Na čtvrté a třetí příčce je Sephora 12h voděodolná tužka na oči (Sephora Crayon Contour yeux 12H Waterproof) a gelové linky od Essence

Druhé místo vybojovali tekuté linky L'Oreal Paris Super Liner.
A na první místo se dostali gelové linky od Maybelline! 


A co ty, jaké jsou tvoje zkušenosti? Který druh linek máš nejraději?

Žádné komentáře:

Okomentovat