čtvrtek 26. prosince 2013

Reportáž: Kapela Kryštof v Kotelně

(foto: Pavel Vrba)

Je 8. 11. cca 8:15 a v Litomyšlském klubu Kotelna se začíná něco dít. Na jeviště nastupují 4 pohlední kluci ze skupiny Airfare, kteří hrají jako předkapela na dnešním koncertu kapely Kryštof a musím uznat, že to byl další super hudební zážitek, perfektní angličtina a chytlavá melodie to vždycky ještě jistí. Společně s Airfare celá Kotelna Kryštofy přivítá na klubovou stage.

Se skupinou Kryštof začíná pravá klubová show. Červeno bílé konfety létají vzduchem. Reflektory proráží světlo a kolem 500 účastníků nadšeně skákají nebo se vlní do rytmu. Vzduchem se táhne skvělá atmosféra a stačí, aby Richard Krajčo, nadhodil název písničky, a dav lidí si jí prakticky dokáže odzpívat sám.

Na celé kapele je vidět, je že to baví. A koncerty dělají proto, že je to baví. Není nic horšího si jít poslechnout kapelu, která za dvě hodiny vypustí do publika jeden úsměv. Tady jsme neměli ani sekundu bez naplňujícího úsměvu všech členů kapely Kryštof. Většinou jste nevěděli, komu ten úsměv oplatit.

Přišla i chvíle plavání mezi lidmi pro panáka. Richard si doplaval na bar a zase zpátky a prý to bylo něžné nesení, nikdo ho za nic netahal, ani za vlasy, ani za nic jiného.

Skončilo oficiální vystoupení, ale za bouřlivého potlesku se kapela opět vrátila na jeviště a zazpívali další písně a jako poslední song večera přišla Cesta.

Na koncertě kapely Kryštof jsem byla dvakrát. Jednou na festivalu Rock for People a podruhé tedy v klubu Kotelna. Každý koncert je něčím jiným. Ale jedno je jisté, vždycky je z toho krásná show. A taky spousta zážitků! Takže jestli máte možnost vrazit na jejich koncert, nepromarni to. Stojí to za to! 


Na oficiálních stránkách Kryštofa se po koncertě objevila fotka s popiskem- To nebyla Kotelna, to bylo Inferno - Litomyšl we love you!

A další bonus- dlouhý rozhovor se zpěvákem Richardem Krajčem!

2 komentáře: